Fabels en Feiten

In deze serie artikelen hebben wij het samen met de familie Heim over huidverzorging van toen en nu en de daarbij behorende fabels en feiten, (on)waarheden, (on)terechte hypes en nog veel meer. Veel kennis en leesplezier toegewenst!Fabels en Feiten: Werking en bijwerkingen van producten tegen cellulite (april 2024)

Er zijn ontelbaar veel producten die beloven een effectieve remedie te bieden tegen de vervelende verschijnselen van cellulite. Wat is de waarheid achter de beloften van de industrie? En wat zijn eigenlijk de verschillen tussen cellulite, cellulitis en lipoedeem? Lees hier verder.


Fabels en Feiten: Cosmetica uit een bijenkorf (maart 2024)

Al duizenden jaren worden producten die door honingbijen worden gemaakt, toegepast voor de gezondheid en verzorging van de huid. Ook tegenwoordig zijn ze niet weg te denken uit de schoonheidsverzorging. Het is wel belangrijk dat het gebruik van deze producten kritisch wordt onderzocht, omdat diverse giftige substanties invloed hebben op natuurlijke grondstoffen. Lees hier verder.


Fabels en Feiten: Melk als basis voor cosmetische producten (februari 2024)

Al heel lang is melk een basisstof voor de bereiding van cosmetica (denk aan koningin Cleopatra van het oude Egypte), want er zitten veel stoffen in die identiek zijn aan de huid. Naast koemelk spelen ook paarden- en geitenmelk een rol. Wist je dat kwark kan worden gebruikt als verkoelend en ontstekingsremmend gezichtsmasker? Lees hier verder.


Fabels en Feiten: Regulatieve huidverzorging is preventieve gezondheidszorg (januari 2024)

De huid kan een spiegel zijn van verschillende inwendige ziekten. De schoonheidsspecialist kan tot op zekere hoogte bijdragen aan een vroegtijdige opsporing van de aandoeningen en zo een belangrijke rol spelen in de preventieve gezondheidszorg. Lees hier verder


Fabels en Feiten: Nachtcrème als dagcrème (december 2023)

Bij lage temperaturen adviseren schoonheidsspecialisten hun klanten vaak om nachtcrème als dagcrème te gebruiken. Doe dit alsjeblieft niet, want dit is net zo ongeschikt als het drinken van alcohol om op te warmen bij ijzige kou. Lees hier verder


Fabels en Feiten: De huid vertoont de eerste signalen bij diabetes (november 2023)

Diabetes mellitus is de meest voorkomende chronische ziekte in Duitsland en Nederland. Omdat veel mensen de ziekte in eerste instantie niet opmerken, zijn bepaalde huidsymptomen van bijzonder belang. Denk bijvoorbeeld aan roodheid van de handpalmen en voetzolen, bindweefselvorming, vetophopingen, verkleuring en verdikking. Lees hier verder.


Fabels en Feiten: De intacte huid (oktober 2023)

Zijn de vele huidaandoeningen echt alleen te wijten aan de toenemende milieuvervuiling? Of komt dit ook door slechte voeding, stress en het toenemende gebruik van allerlei sterk geconserveerde en geparfumeerde badproducten, douchegels en huidcrèmes? Meestal worden alleen de symptomen van huidstoornissen behandeld. De regulatieve behandelmethoden van Rosel Heim bevorderen daarentegen het zelfgenezingsproces van de huid. Lees hier verder


Fabels en Feiten: Puur natuur of zuiver synthetisch (september 2023)

Het is bijna vermakelijk (of eigenlijk verdrietig) om te lezen hoe de cosmetica-industrie de klant probeert over te halen om een bepaald product te kopen. De cosmeticamarkt is overladen met producten die allemaal min of meer hetzelfde zijn en verpakkingen staan vol met kreten als PALMOLIEVRIJ, ZONDER MICROPLASTICS en ZONDER KLEURSTOFFEN. Het is belangrijker om te weten wat er wél in zit. Wist je dat dermatologisch getest helemaal niks zegt? Lees hier verder


Fabels en Feiten: Producten voor de rijpe huid (augustus 2023)

Doorgaans is het begrip ‘rijpe’ huid de chique omschrijving voor een huid die door interne en externe factoren in de loop der jaren is verouderd. Naarmate het verouderingsproces vordert, verandert ook de huid. De industrie biedt talrijke cosmetische producten aan voor de ‘rijpe’ huid. Hoe kan huidveroudering worden voorkomen en waar dienen de verzorgingsproducten aan te voldoen? Lees hier verder.  

In deze aanvullende informatie lees je meer over de ingrediënten die in de producten van Rosel Heim zijn verwerkt om de hydrolipidefilm te ondersteunen, het afweermechanisme te versterken, de barrièrefunctie te verstevigen en ter bestrijding van rimpelvorming.


Fabels en Feiten: De celdeling is niet oneindig (juli 2023)

Een eenvoudig voorbeeld van natuurlijke regeneratie is de huid, want die is in staat zichzelf steeds weer te vernieuwen. Maar omdat de celdeling niet oneindig door kan gaan, zijn ouderdomsverschijnselen van de huid onvermijdelijk. Er bestaan veel destructieve methoden van regeneratie, die helaas erg populair zijn. Met bijvoorbeeld peeling wordt de bovenste – nog functionele – hoornlaag van de huid eenvoudig verwijderd in de veronderstelling dat zich een mooie, nieuwe huid ontwikkelt. Met deze manier van huidregeneratie kopen we inderdaad een kortstondige en optische ‘verjonging’ van de huid, maar we betalen met een voortijdige ‘veroudering’ van de huid. Lees hier verder


Fabels en Feiten: Hoe zinvol zijn anti-aging producten? (juni 2023)

Alles op aarde voltrekt zich in cycli. Dit is goed te zien bij bloemen die ontluiken, bloeien en verwelken. Ook de huid heeft diverse cycli: zo vernieuwt de opperhuid zich elke 28 dagen. De celdelingen die hebben plaatsgevonden, kunnen niet meer ongedaan worden gemaakt. Hoe sterk de huid is verouderd, hangt af van het aantal celdelingen dat heeft plaatsgevonden. Lees hier verder


Fabels en Feiten: Oorsprong en behandeling van rimpels (mei 2023)                                      

De term rimpel is een verzamelnaam voor alle duidelijk zichtbare lijnen op het lichaam en in het gezicht. Bij een nadere beschouwing van deze lijnen zijn duidelijke verschillen te zien. In reclames voor cosmeticaprodcucten wordt hier geen aandacht aan besteed en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende soorten rimpels. Hierdoor wordt de consument misleid. Lees hier verder.


Fabels en Feiten: Middelen tegen pigment- en ouderdomsvlekken (maart 2023)                    

Pigment- en ouderdomsvlekken worden vaak als storend ervaren: klanten vragen aan ons of wij er iets aan kunnen doen. Hoe ontstaan pigmentvlekken en wat betekenen deze verkleuringen? Wat kan er zoal tegen gedaan worden en wat zijn de consequenties van behandelingen? Lees hier verder.