Werkzame stoffen, productie en conservering

Werkstoffen die van nature al in de huid aanwezig zijn, worden heel gemakkelijk opgenomen en verwerkt. Ze worden niet alleen beter verdragen, maar hebben ook fundamenteel meer effect dan huidvreemde stoffen. 

Daarom verwerkt Rosel Heim nature+science in haar producten uitsluitend werk- en opbouwstoffen die in de gezonde huid van nature voorkomen. Op de huid worden ook stoffen toegepast waarmee de huid gaandeweg heeft leren omgaan. 

Werkstoffen die daadwerkelijk iets teweeg brengen zijn onder andere: squalaanolie, L(+)melkzuur, hyaluronzuur, D-panthenol, zelloxan, ceramiden en lipoaminozuren.   

Er worden ook stoffen verwerkt waarvan generaties lang is gebleken dat het beproefde middelen zijn, zoals geneeskrachtige leem, kiezelaarde of zinkoxide. 

De firma Rosel Heim produceert in kleine hoeveelheden, zodat bijna elk product verschillende keren per jaar opnieuw wordt samengesteld. Dit heeft als voordeel dat alle crèmes en emulsies steeds 'vers' zijn.

De productie en het vullen van de potten, flacons en tubes gebeurt onder steriele omstandigheden en volgens farmaceutische richtlijnen. Om ervoor te zorgen dat de huideigen bacterieflora niet wordt verstoord, worden geen kiemdodende conserveringsmiddelen gebruikt. De producten worden gesteriliseerd bij een temperatuur van 75°. Bovendien worden geurstoffen toegevoegd die bacterieremmend zijn.  

Ongeopende producten zijn gegarandeerd drie jaar houdbaar.