Familiebedrijf Rosel Heim


Rosel Heim (1902 – 1992) maakt sinds 1935 cosmetica op basis van inzichten en kennis over natuurgeneeswijzen van haar ouders.  Een hoofdregel uit de natuur blijft voor haar maatgevend:  "Alleen in samenwerking met de natuur kun je succes behalen, nooit tegen de natuur". 

Zij is een van de eerste Duitse schoonheids-specialistes die natuurcosmetica onderzoekt en ontwikkelt. "Tot eenvoud en tot vanzelfsprekendheid komen, tot datgene wat de natuur ons voorhoudt" is een beroemde uitspraak van haar. 

Rosemarie Heim (dochter van Rosel) ontdekt dat wat haar moeder intuïtief heeft aangevoeld en door ervaring geleerd, ook wetenschappelijk bewezen kan worden. Haar kennis van zaken, haar brede gezichtsveld en haar praktische ervaring vormen mede de basis voor het vormgeven en samenstellen van de Rosel Heim nature + science producten.

Uitspraak van Rosemarie: "De huid is geen keukenvloer''. Zij laat ons nadenken over de vraag of we mee moeten doen met de huidige ‘poetswoede’ en onze huid met steeds agressievere middelen, zoals alcohol, zeep of tensiden dienen te wassen om ziektekiemen te verjagen. Dan worden namelijk ook alle huideigen beschermingsmechanismen verstoord of beschadigd. De bacterieflora van onze huid is een van de meest functionele afweersystemen die we kennen. Ze beschermt onze huid uiterst effectief tegen de schadelijke inwerking van huidvreemde bacteriën en ziekteverwekkende kiemen. Ook de huideigen hydrolipidefilm en zeker niet op de laatste plaats de vetten van de hoornlaag vormen een doeltreffende barrière tegen bijna alle micro-organismen. Wanneer we deze barrière verstoren, ontnemen we de huid haar meest effectieve bescherming tegen haar omgeving. Met de Rosel Heim nature+science emulsie kunnen we onze huid zó reinigen dat het ecologisch evenwicht binnen het afweersysteem niet wordt verstoord; onze huid is namelijk in staat dit evenwicht te bewaren.

Dr.phil. nat. Nana Heim (dochter van Rosemarie) krijgt, zoals zij zelf zegt, de liefde voor cosmetica met de paplepel ingegeven. Ze studeert algemene chemie en farmacie. Omdat ze biochemicus is, koopt ze persoonlijk alle werkstoffen in en test deze ook. Bij deze inkoop is zij ongelooflijk kritisch, de stoffen dienen volkomen zuiver te zijn en vrij van zware metalen en pesticiden. Haar moeder zegt hierover: “Ze is nog roomser dan de paus.” Het gaat haar niet om de prijs - zo goedkoop mogelijk - maar om de kwaliteit.

Dr. med. univ. Frédérique Heim (dochter van Rosemarie) wordt eveneens cosmetisch grootgebracht. Het kan niet anders. Zij studeert medicijnen en volgt daarna een opleiding natuurgeneeskunde aan de universiteit in Wenen. Rike staat het familiebedrijf terzijde met haar medische kennis en ervaring. Zij verricht alle huidtesten en observaties die zich vaak over enkele jaren uitstrekken. Bij huidproblemen is het vooral belangrijk om langdurig te observeren.

Drs. Dominic Schüler (zoon van Rosemarie) studeert Duitse taal en letterkunde. Hij heeft de oorspronkelijke tekst van de autobiografie van Rosel Heim bewerkt en aangevuld, van foto’s voorzien en uitgegeven. Hij is verantwoordelijk voor de PR en Marketing. Hij leert de schoonheidsspecialiste dat ze geen verkoopmachine is maar een vakvrouw die zich om de huid van de medemens bekommert.  Omdat al zijn vrienden, en ook hijzelf, de Rosel Heim producten gebruikten die oorspronkelijk voor de vrouwenhuid zijn bestemd, is op zijn verzoek de Blauwe Serie ontwikkeld die in de eerste plaats is bedoeld voor de mannenhuid.

Enkele kinderen van Nana en Rike - de vierde generatie - werkt eveneens al gedeeltelijk in het bedrijf.

Belangrijk voor jou is de zekerheid dat deze familie producten maakt, die het allerbeste zijn voor jouw huid!