Agenda


Algemeen 

Tenzij anders vermeld, vinden deze lesdagen plaats in de praktijk aan de Burgemeester Tenkinkstraat 22 in Doetinchem. Instructies over de methode en de werking van Rosel Heim - door ons eigen team - kosten € 40,00 per lesdag. Bij inhuur van specialisten van buitenaf volgt een aangepaste prijs.

Tot 14 dagen vóór de lesdag kan er kosteloos afgezegd worden. Wij zorgen voor lunch. Het werkboek deel A en deel B hoofdstuk I t/m IV kost € 45,00. Neem de relevante delen van dit werkboek steeds mee. De overige werkboeken kosten € 24,00 per stuk.

Wij verwachten je om 09:30 uur voor een kopje koffie, thee of fris. Aanvang van de les is 10:00 uur, afsluiting om ongeveer 16:00 uur. Aanmelden per e-mail of per telefoon. Wil je een bestelling meenemen en profiteren van het afhaaltarief? Geef dit dan enkele dagen voor de lesdag aan ons door. Betaald parkeren kan op het terrein van de gemeente (Tjalmastraat) achter de praktijk. Een dagkaart kost € 4,00.


Agenda

Maandag 18 september: Inscholing deel I over Geschiedenis en Reiniging

Rosel Heim en haar familie, Instituut Henny Heuff, Filosofie, Praktijk, Samenwerking, Reinigingsemulsie, Squalaanolie en Zeep met squalaan. Hoe bijzonder is de geschiedenis van de familie Rosel Heim, waar komt de veelzijdige kennis vandaan? Wanneer je veel weet van de achtergrond van dit familiebedrijf ga je er enthousiast over vertellen, kun je beter adviseren en wil je klant deze bijzondere producten graag kopen. Docent/collega: Henny Heuff.


Dinsdag 19 september: Inscholing deel II over Regenereren

Zelloxan, Regeneration, Ante, Balm, Intensiv Lotion, Intervall en herhalen deel I. Houd je kennis up to date en kom regelmatig op de inscholingsdagen, ook al ben je al langere tijd dépositaire van Rosel Heim. Docent/collega: Henny Heuff.


Maandag 25 september: Workshop Verdieping van de Massage

Voel de handen van je collega, laat je collega jouw handen voelen. Je wordt je bewuster van hoe jouw klant een behandeling ondergaat. Aangeraakt worden door iemand die je vertrouwt, je kunnen overgeven aan masserende handen, het is al eeuwenlang een belangrijk element om tot rust en tot jezelf te komen. Docent/collega: Ilse Polman.


Zaterdag 30 september: Workshop Bacterieflora

De bacterieflora is een van de meest functionele afweersystemen die we kennen. Deze verzameling van microben (bacteriën, bacteriofagen, virussen, schimmels en gisten) beschermt ons lichaam uiterst effectief tegen de schadelijke inwerking van vreemde bacteriën en ziekteverwekkende kiemen. Hoe gaat dit in zijn werk? Hierbij hoort een apart werkboek. Maximum aantal deelnemers: 10. Docent/collega: Carine Engelen.


Let op: Wij raden je aan om eerst de workshop Bacterieflora te volgen en daarna de workshop Immuunsysteem.


Zondag 1 oktober: Workshop Immuunsysteem

Vreemde stoffen en pathogene micro-organismen hebben veel mogelijkheden om ons lichaam binnen te komen. Het immuunsysteem is in staat deze stoffen te herkennen, indien nodig te elimineren en ons op deze wijze 24 uur per dag te beschermen tegen aanvallen van ziekteverwekkende elementen. De huid, ons werkterrein, vormt de frontlinie in dit proces en daarom zullen wij vooral inzoomen op de veelzijdige afweermechanismen van de huid als competent immuunsysteem. Ook bij dit thema hoort een apart werkboek. Maximum aantal deelnemers: 10. Docent/collega: Carine Engelen.


Zaterdag 14 oktober: Samenkomst om met elkaar ervaringen uit te wisselen

Leren van en met elkaar in een gemoedelijke sfeer. Locatie: Dorpshuis De Oude School, Kerkplein 4 in Hemmen. Meer informatie volgt.


Maandag 16 oktober: Inscholing deel III over Beschermen

Hydroluron, Dagcrème en Cream. Therapeutische producten Balsam, Remedi, Corneo en Intensiv. Alle verkoop maskers en de cabinet maskers, ook de seizoensproducten zoals de hamamelis-, rozen-, duindoorn- en chocoladeserie, wattenpakking en herhalen deel II. Docent/collega: Henny Heuff.


Dinsdag 17 oktober: Inscholing deel IV over Specialiteiten

Bodyline met de Zomer- en Winterserie, Squalaan, alle Deo’s, Lichaamsmassageborstel, Deko met de Multivalent, Smooth make-up, Zijdepoeder en Lipcare; de Blauwe Serie, de Lacto vegetabil en de Max + Marie serie. Herhalen deel III en wat ter tafel komt. Docent/collega: Henny Heuff.


Zaterdag 28 oktober: Workshop INCI = International Nomenclature Cosmetic Ingredient

Oftewel: Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten. Het is van wezenlijk belang om de inhoudsstoffen van je product te kennen. Waar komen deze stoffen vandaan en welk effect hebben ze op en in je huid? Je klant zoekt vaak allerhande informatie op via internet. Hoe verrijkend is het voor jezelf en voor je klant dat jij over de juiste informatie beschikt. Hierbij hoort een apart werkboek. Grote kans dat deze lesdag uitloopt! Docent/collega: Carine Engelen.


Zondag 29 oktober: Workshop Acne

Wanneer noem je uitslag acne? Afhankelijk van de leeftijd en van waar de ongerechtigheden zich in het gezicht bevinden, kun je aan herstel gaan werken. Over dit onderwerp bestaat nog veel onzekerheid en gebrek aan inzicht. Hierbij hoort een apart werkboek. Docent/collega: Carine Engelen.


Vrijdag 10 november: Inscholing deel V over Praktijk

Hoe kan een behandeling behalve aangenaam ook effectief zijn? Welke producten gebruik je hoe, wanneer en waarom? Je ervaart hoe je van iedere behandeling een correct feest kunt maken en problemen kunt voorkomen en/of oplossen. Ilse laat al 30 jaar Rosel Heim crèmes en lotions door haar handen gaan, dus zij ziet en weet de uitwerking ervan op je gezicht. Docent/collega: Ilse Polman.


Zaterdag 11 november: Workshop Opperhuid en Atopisch Eczeem

Let op: Wij raden je aan om eerst de workshop Immuunsysteem (van zondag 1 oktober) te volgen en daarna deze workshop. 

Wij hebben allemaal tijdens onze opleiding over de opbouw van onze huid geleerd met de verschillende lagen, te beginnen bij de basaalcellenlaag, eindigend bij de hoornlaag met de cornified envelopes. Langzamerhand is er door wetenschappelijk onderzoek veel meer bekend geworden over deze lagen en over de opbouw en de werking van de cellen. Wat is filaggrine waar Rosemarie Heim over sprak? Leer de barrièrefunctie van de huid nog beter begrijpen en hoe constitutioneel eczeem ontstaat. Hierbij hoort een apart werkboek. Docent / collega: Carine Engelen.


Zondag 19 november: Samenkomst in Kaarst (bij Düsseldorf)  

Uitsluitend voor collega's die de Duitse taal verstaan en begrijpen. Er wordt namelijk niet vertaald, omdat deze dag door de familie Heim op de eerste plaats voor de Duitse collega's is bedoeld. Deze samenkomst wordt op zondag gehouden om de doordeweekse verkeersdrukte te vermijden. Meer informatie volgt.


Optioneel

Heb je belangstelling voor (een of meerdere van) onderstaande onderwerpen? Laat het ons alsjeblieft weten, dan gaan wij ermee aan de slag.

  • Shantala Babymassage door Carine Engelen
  • Meer omzet en plezier in je praktijk vanuit echte verbinding door Renate Memelink
  • Lichaamspakking, voetpakking en handpakking
  • Ismakogie Gezichtsmassage vanuit het oogpunt van Anne Seidel door Henny Heuff
  • Inscholing Deel VI over Goede zon, slechte zon
  • Loop een dag stage bij ons

Wil je een lesdag volgen over een ander onderwerp? Ook dat horen wij graag!