Agenda


Algemeen 

Tenzij anders vermeld, vinden deze lesdagen plaats in de praktijk aan de Burgemeester Tenkinkstraat 22 in Doetinchem. Instructies over de methode en de werking van Rosel Heim - door ons eigen team - kosten € 40,00 per lesdag. Bij inhuur van specialisten van buitenaf volgt een aangepaste prijs.

Tot 14 dagen vóór de lesdag kan er kosteloos afgezegd worden. Wij zorgen voor lunch. Het werkboek deel A en deel B hoofdstuk I t/m IV kost € 45,00. Neem de relevante delen van dit werkboek steeds mee. De overige werkboeken kosten € 24,00 per stuk.

Wij verwachten je om 09:30 uur voor een kopje koffie, thee of fris. Aanvang van de les is 10:00 uur, afsluiting om ongeveer 16:00 uur. Aanmelden per e-mail of per telefoon. Wil je een bestelling meenemen en profiteren van het afhaaltarief? Geef dit dan enkele dagen voor de lesdag aan ons door. Betaald parkeren kan op het terrein van de gemeente (Tjalmastraat) achter de praktijk. Een dagkaart kost € 4,00.


Agenda

Woensdag 17 en donderdag 18 januari: Biobeurs Den Bosch  

We staan 2 dagen op deze beurs om Rosel Heim bekend te maken aan een breder publiek. Op stand nummer 481 zijn we te vinden. Kom je ook kennismaken met deze beurs?


Donderdag 25 januari: Inscholing deel I - Geschiedenis, basisprincipes en reiniging

Over de familie Rosel Heim, Huidverzorging Henny Heuff, filosofie, praktijk, samenwerking, reinigingsemulsies, squalaanolie en zeep met squalaan.


Vrijdag 26 januari: Inscholing deel II - Regenereren

Over actieve regeneration, zelloxan, ante, balm, intensiv lotion, intervall en aanvullen reiniging. 


Donderdag 15 februari: Inscholing deel III - Beschermen

Over beschermende dagcrème, cream en diverse produciten voor therapie: balsam, remedi, corneo lipid, intensiv lotion, alle maskers, cabinet seizoenserie en pakkingen.


Vrijdag 16 februari: Inscholing deel IV - Specialiteiten

Over bodyline met zomer- en winterserie, squalaanolie, hand + nagelemulsie, alle deo’s, multivalent en smooth make-up, zijdepoeder, lipcare, blauwe unisexlijn, lacto vegetabil en Max + Marie kinderserie.


Zaterdag 17 februari: Workshop Bacterieflora

Let op: Je kunt het best eerst de workshop Bacterieflora te volgen en daarna de workshop Immuunsysteem. Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers. 

De bacterieflora is een van de meest functionele afweersystemen die we kennen. Deze verzameling van microben (bacteriën, bacteriofagen virussen, schimmels en gisten) beschermt ons lichaam uiterst effectief tegen de schadelijke inwerking van vreemde bacteriën en ziekteverwekkende kiemen. Hoe gaat dit in zijn werk?


Zondag 18 februari: Workshop Immuunsysteem

Let op: Wij raden jou aan om eerst deze workshop te volgen en daarna de workshop Opperhuid en atopisch eczeem (op zondag 14 april). Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers.

Vreemde stoffen en pathogene micro-organismen hebben veel mogelijkheden om ons lichaam binnen te komen. Het immuunsysteem is in staat deze stoffen te herkennen, indien nodig te elimineren en ons op deze wijze 24 uur per dag te beschermen tegen aanvallen van ziekteverwekkende elementen. De huid, ons werkterrein, vormt de frontlinie in dit proces en daarom zullen wij vooral inzoomen op de veelzijdige afweer-mechanismen van de huid als competent systeem.


Vrijdag 23 februari: Inscholing deel V - Integratie in de praktijk

Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.

Hoe kan een behandeling behalve aangenaam ook effectief zijn? Welke producten gebruik je hoe, wanneer en waarom? Hoe maak je van iedere behandeling een beleving? Ook leer je hoe je problemen kunt voorkomen en/of oplossen.


Donderdag 7 maart: Workshop Verdieping in de massage

Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.

Voel de handen van elkaar als collega’s en leer om beter te voelen. Je ervaart dan hoe jouw klant ook een behandeling ondergaat. Aangeraakt worden door iemand die je vertrouwt, je kunnen overgeven aan masserende handen. Het is al eeuwenlang een belangrijk element om tot rust en tot jezelf te komen. 


Zaterdag 9 maart: Vrouwendag in Rheden

Op deze dag kunnen we een bijeenkomst voor vrouwen bijwonen in Rheden aan de voet van de Veluwezoom. Henny houdt daar twee keer een lezing. 


Zaterdag 23 maart: Open Huis bij Beautysalon Jozalinda in Middelburg


Zaterdag 6, zondag 7 en maandag 8 april: Beauty Trade Special in Jaarbeurs Utrecht

Je bent welkom in hal 10 en standnummer C 111.


Zaterdag 13 april: Workshop INCI (ook digitaal)

Oftewel Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten. Het is van wezenlijk belang om de inhoudsstoffen van je product te kennen. Waar komen deze stoffen vandaan en welk effect hebben ze op en in je huid? Je klant zoekt vaak allerhande informatie op via internet. Hoe verrijkend is het voor jezelf en voor je klant dat jij over de juiste informatie beschikt.


Zondag 14 april: Workshop Opperhuid en atopisch eczeem

Let op: Wij raden jou aan om eerst de workshop Immuunsysteem (op zondag 18 februari) te volgen en daarna pas deze. Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers.

Er is wetenschappelijk veel bekend over de werking en de opbouw van de cellen tussen de verschillende huidlagen. Wat gebeurt er in de ongeveer 28 dagen van het opschuifsysteem vanaf de basaalcellenlaag eindigend bij de hoornlaag? Leer het belang van de barrièrefunctie nog beter begrijpen met betrekking tot anti-aging en het atopisch eczeem.


Zaterdag 20 april: 9e etappe Heuff on Tour bij Face To Be in Maastricht


Woensdag 15 en donderdag 16 mei: Seminar met de familie Heim in Driebergen


Zaterdag 1 juni: Workshop Goede zon, slechte zon

Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers.

Hoe beschermt de huid zichzelf en hoe werkt de zonbescherming van Rosel Heim? Welke producten hebben we daarvoor tot onze beschikking? Leer over het belang van de aanmaak van vitamine D en de gevaren van synthetische zonnefilters. 


Zondag 2 juni: Workshop Acne

Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers.

Wanneer noem je uitslag acne? Afhankelijk van de leeftijd en van waar de ongerechtigheden zich in het gezicht bevinden, kun je aan herstel gaan werken.


Wil je een lesdag volgen over een ander onderwerp? Dat horen wij graag!